10 کشور برتر تولید کننده چای در سال 2022

  • Post comments:4 دیدگاه
  • Reading time:7 mins read
کشور برتر تولید کننده چای
10 کشور برتر تولید کننده چای در جهان

سال 2022 شاهد بهبود بخش قابل توجهی از اقتصاد جهان پس از کرونا است. تقاضا برای هر کالایی، از جمله تقاضا برای منابع چای، رشد مثبتی داشته است. در این مقاله به معرفی و بررسی 10 کشور برتر تولید کننده چای جهان در سال 2022 می‌پردازیم. بیایید یک سفر بین‌المللی داشته باشیم تا آمارهای قابل توجهی در مورد مراکز تولید چای پیدا کنیم.

بزرگترین تولیدکنندگان چای در جهان یکی از موضوعاتی است که دوست داران این نوشیدنی فوق العاده همیشه علاقمند به کسب اطلاع در مورد آن هستند. از آنجایی که چای در بین 3 نوشیدنی برتر جهان به حساب می آید (آب ، قهوه ، چای) بالطبع کشورهایی که توانایی تولید بالایی در آن داشته باشند می توانند از لحاظ درآمدی سود بسیار بالایی از آن داشته باشند.

 10 کشور برتر تولید کننده چای در جهان

از زمان کشف چای در کشور چین (سال 2737 قبل از میلاد)، این نوشیدنی فوق العاده تبدیل به یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان شده است.

Camellia sinensis، منبع اصلی برگ چای، عمدتا در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت می شود. شرایطی که در بسیاری از نقاط آسیا فراهم است. در نتیجه جای تعجب نیست که هشت کشور در برترین کشورهای تولیدکننده چای در این قاره قرار دارند.

امروزه چای در سراسر جهان ، در درجه اول در آسیا و آفریقا کشت می شود اما با این وجود بیش از 60 کشور به صورت تجاری چای را تولید می‌کنند.

حال در ادامه قصد داریم سفری بین المللی برای کشف چای برنیم تا بفهمیم بزرگترین تولیدکنندگان چای در جهان کدامند؟

1- چین، بزرگترین کشور تولید کننده چای در جهان

مزارع چای چین

چین زادگاه فرهنگ چای و نوشیدن چای است. این کشور برای چندین دهه جایگاه اول را در تولید و عرضه چای به خود اختصاص داده است. حجم تولید سالانه چای آن در سال جاری به بیش از 2 میلیون تن می رسد (تقریباً 40٪ وزن چای آن). بازارهای صادراتی چای چینی عمدتاً در اروپا، آمریکا و آسیا بزرگ است.

چای چینی عطر، طعم و ویژگی های معمولی خود را دارد. این کشور به خاطر انواع مختلف چای از جمله چای سیاه، چای سبز، چای پوئر، چای زرد و چای گل مشهور است.

چین مالک بیش از 2000000 هکتار زمین چای است که عمدتاً در استان یونان، استان فوجیان، استان هوبی، استان سیچوان و استان هونان توزیع شده است. این مناطق برای مزارع چای با رشد بالا ایده آل هستند. کاشت و تولید چای در چین بخش مهمی از توسعه اقتصادی این کشور است.

چین با ویژگی های آب و هوایی معتدل و پایدار، شرایط ایده آلی برای کشت گیاهان چای دارد. همچنین منابع انسانی و جغرافیا دو عامل موثر در رشد تولید چای در این کشور هستند.چین برخی از بهترین برندهای چای جهان را با نام های Lapsang Souchong ، Keemun و Green Gun Barut تولید می کند.

2- هند، دومین کشور بزرگ تولیدکننده چای

هند دومین کشور بزرگ تولیدکننده چای در جهان است. هند به عنوان همسایه چین، با تولید حدود 1 میلیون تن در سال 2022 به عنوان دومین کشور بزرگ تولیدکننده چای در جهان شناخته می شود.

بریتانیایی ها محصول چای را برای اولین بار در سال 1824 به هند معرفی کردند تا با انحصار تولید چای همسایه چین رقابت کند. این در حالی است که با وجود یک میلیارد مصرف کننده چای در داخل، بیش از نیمی از تولید چای در این کشور برای مصرف داخلی است.

در هند، گیاهان چای بیشتر در دارجلینگ، آسام، بنگال غربی، تامیل ناندو، کرالا و کارناتاکا کشت می‌شوند. ده هزار باغ چای با بیش از 600000 هکتار زمین چای در سراسر کشور توزیع شده است.

در درجه اول، آسام بزرگترین تولید کننده چای در کشور هند است که تقریباً 52٪ از کل چای تولید شده در هند از این ایالت تهیه می شود.

سالانه 900000 تن چای در هند تولید می شود و این به معنی قرار گرفتن این کشور در رتبه دومین تولیدکننده بزرگ چای در جهان است که محصول آن به صورت عمده در سراسر دارجیلینگ ، نیلجیری و آسام رشد می کند.


مطالب مرتبط: چای آسام چیست و چگونه فرآوری می‌شود؟


3- کنیا، سومین کشور بزرگ تولید کننده چای

چای کنیا

کنیا تنها کشور آفریقایی است که در فهرست 10 کشور برتر تولیدکننده چای در جهان قرار دارد. این کشور در سال 2022 بیش از 400 هزار تن چای تولید می کند و به عنوان بزرگترین صادرکننده چای سیاه در جهان شناخته می شود.

با توجه به کشت برگ چای، تخمین زده می شود که بیش از 500000 کشاورز کنیایی در مقیاس کوچک در سرتاسر کشور چای کشت می کنند که حدود 236000 هکتار است. گیاهان چای در مناطق معروف، از جمله منطقه Kericho، تپه های Nyambene، و Nandi توزیع شده است.

کنیا در آفریقا است و در نزدیکی خط استوا قرار دارد و نور کافی خورشید و شرایط بهینه برای رشد گیاهان را فراهم می کند.

4- سریلانکا، “سرزمین سیلان” با “چای سیلان”

چای سیلان

در ادامه معرفی بزرگترین تولیدکنندگان چای جهان دوباره به آسیا و کشور سریلانکا میرسیم، چیزی در حدود 300،000 تن از تولید سالیانه جهانی، که تقریباً حدود 17٪ کل تولید چای جهان می باشد که در کوههای مرکزی این کشور رشد می کند. که معروفترین این چای ها دیمبولا ، کنیلورث، اووا می باشد که درمنطقه ای به نام سیلان کشت می شوند.

سریلانکا- در بین کشورهای برتر تولیدکننده چای در جهان، به چای سیلان معروف است. سریلانکا به خاطر “چای سیلان” خود که در عطر، طعم و حتی دم کردن بی نظیر است، مشهور است. این کشور با بیش از 340 هزار تن در سال 2022 در رتبه چهارم فهرست برتر قرار دارد. به ویژه، تولید چای سریلانکا 2 درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور را در سال جاری تشکیل می دهد.

وقتی در سریلانکا در مورد چای صحبت می شود، مردم از ارتدکس (چای چیده شده با دست) صحبت می کنند زیرا این کشور بزرگترین صادر کننده این نوع چای در جهان است.

اکثر مزارع چای در Sabaragamuwa، Nuwara-Eliya، Dimbula، Ruhuna، Uva، Uda Pussellawa و Kandy با 200000 هکتار زمین چای قرار دارند.

انگلیسی ها در تلاش برای رقابت با تولید چای چین، محصول را در سال 1867 در کشور سریلانکا پرورش دادند که باعث شد از آن زمان این کشور برخی از بهترین چای های تک ریشه در جهان را تولید کند.

5- ویتنام، سرزمین چای لوتوس

چای ویتنام

ویتنام یکی از بزرگترین تامین کنندگان چای سیاه، چای سبز و چای لوتوس (نیلوفر آبی) است.

با آب و هوای گرمسیری و دشت های مرتفع کوهستانی در سراسر کشور، ویتنام جایگاه پنجم را در فهرست کشورهای برتر تولیدکننده چای در جهان در سال 2022 را به خود اختصاص داده است. این کشور امسال بیش از 200 هزار تن چای تولید کرد.

بازارهای چای ویتنامی از جمله آسیا، آفریقا، خاورمیانه و آمریکا گسترده و دائما در حال گسترش هستند. چای خورهای داخلی معمولاً چای های ساده با حداقل طعم را ترجیح می دهند و چای سبز را به عنوان محبوب ترین نوع آن ترجیح می دهند. علاوه بر این، ویتنام به خاطر چای لوتوس یا نیلوفر آبی معروف است، که از بستن برگ‌های چای سبز به گل نیلوفر آبی تهیه می‌شود و آن را در طول شب می‌گذارند تا برگ‌ها عطر گل را بگیرند. چای لوتوس دارای عطر، طعم و فرهنگ منحصر به فرد این گل ملی است که در سراسر کشور یافت می شود.

مزارع چای در ویتنام بیشتر در استان های شمالی مانند ها جیانگ، تای نگوین، فو تو و مناطق مرتفع مانند لام دونگ واقع شده اند. ویتنام دارای بیش از 120000 هکتار زمین چای است که تعداد زیادی از کشاورزان ماهر در حال کشت و برداشت برگ چای برای تولید هستند.

علاوه بر این، ویتنام اخیراً به یکی از بزرگترین صادرکنندگان چای سیاه در جهان به بسیاری از بازارهای جهان تبدیل شده است. چای سیاه ویتنامی بر اساس اندازه برگ چای، منشاء مزرعه و دستگاه فرآوری در انواع مختلفی عرضه می شود. این چای همچنین از نظر طعم، طعم و مشروب منحصر به فرد است.

6- ترکیه

چای ترکیه ای

ترکیه در سال 2022 حدود 200 هزار تن تولید چای دارد که این کشور را در رتبه ششم فهرست برتر قرار می دهد.

مراکز تولید چای ترکیه با 84000 هکتار زمین چای در شمال شرقی منطقه دریای سیاه واقع شده است. کشت های چای در مناطق خاصی از جمله استان ریزه، استان ترابزون، استان آرتوین، استان گیرسون و استان اردو توزیع می شود. در میان آنها، ریزه بیش از 66 درصد چای را در ترکیه تولید می کند و آن را به مزرعه چای بزرگ در این کشور تبدیل می کند.

ترکیه دارای ویژگی های آب و هوایی مختلفی در مناطق مختلف این کشور است، اما کوه های کاچکار و نزدیکی به دریای سیاه، آب و هوای ایده آل را برای مزارع چای ایجاد می کند.

7- اندونزی

به جز ویتنام، اندونزی جزو کشورهای جنوب شرق آسیا است که در فهرست 10 کشور برتر تولیدکننده چای قرار دارد. در سال 2022، حجم کل تولید چای اندونزی تقریباً 150 هزار تن خواهد بود.

بیشتر چای های تولید شده در اندونزی چای سیاه و سبز (گونه های هندی آسام) است. مزارع آنها در Wonosari در شرق جاوا واقع شده است.

اندونزی دارای بیش از 110000 هکتار مزرعه چای در سراسر کشور است و عرضه پایدار برای بازارهای داخلی و صادراتی را تضمین می کند.

8- ژاپن

چای ژاپن

ژاپن به خاطر چای تشریفاتی معروف است.

جالب است بدانید چای از اهمیت فرهنگی زیادی در ژاپن برخوردار است و با اختلاف محبوب ترین نوشیدنی آنها به شمار می رود. تا جایی که حتی برای چای مراسم و جشن برگزار می کنند.

چای در کشور ژاپن از اوایل قرن 6 توسط راهبان بودایی وارد شد و از آنجایی که کشور ژاپن مراسم مذهبی متنوعی را برگزار می کرد و چای نیز سازگاری ویژه ای با این مراسم ها داشت به سرعت در این کشور محبوب و گسترش پیدا کرد.

ژاپن به خاطر چای تشریفاتی معروف است و برجسته ترین چای سبز شامل سنچای سبز و ماچای سبز است. امسال مجموع چای تولید شده در ژاپن 90 هزار تن است که این کشور را در جایگاه هشتم فهرست قرار داده است.

ژاپن دارای 43000 هکتار زمین چای است که بیشترین پراکندگی در استان شیزوکا، استان کاگوشیما، استان میه، استان میازاکی، استان شهری کیوتو، جایی که شرایط آب و هوایی و جغرافیایی برای مزارع چای ایده آل است.

چای در ژاپن اهمیت فرهنگی زیادی دارد و برای بسیاری از ژاپنی ها و مراسم آنها به نوشیدنی اجتناب ناپذیر تبدیل شده است.

9. ایران

چای ایران

رتبه نهم به ایران، تنها کشور خاورمیانه در این فهرست تعلق دارد. وجود نام ایران در لیست بزرگترین تولیدکنندگان چای بسیار برای ما ایرانی ها لذت بخش و دوست داشتنی می باشد.

اولین بار چای به عنوان یک نوشیدنی دلچسب در قرن پانزدهم وارد ایران شد. ایران به خاطر وجود جاده معروف ابریشم جز اولین کشورهایی در جهان به حساب می آید که چای در آن رواج پیدا کرد.

اما با این حال تا سال 1899 طول کشید تا شاهزاده محمد میرزا بوته های چای را از کشور هند به شهر لاهیجان وارد کند  و کشت چای به طور رسمی در ایران شروع شود. اولین کارخانه مدرن چای در ایران سال 1934 تأسیس شد.

همه ما می دانیم وقتی نام چای را در ایران آورده می شود به طور ناخودآگاه نگاه ما به سمت منطقه شمالی ایران و استان گیلان می رود. در حال حاضر حدود 18000 هکتار زمین چای در ایران وجود دارد که تامین کافی برای بازار داخلی و حتی صادرات را تضمین می کند. کل حجم تولید چای آن در سال 2022 تقریباً 84000 تن خواهد بود.

10. آرژانتین

چای ماته

آرژانتین بزرگترین تامین کننده چای در قاره آمریکا است.

آمریکای جنوبی بیشتر به تولید قهوه مشهور است، اما در این بین کشور آرژانتین با تولید تقریباً 70،000 تن چای توانسته در رتبه دهم بزرگترین تولیدکننگان جهان قرار بگیرد.

تولید اصلی آرژانتین در درجه اول انواع چای سیاه با منشا هندی می باشد. وقتی دولت آرژانتین شروع به ترغیب کشاورزان به آزمایش انواع محصولات کشاورزی برای تولید کرد، چای یکی از پراستقبال ترین گزینه ها شد.

آرژانتین بزرگترین تولیدکننده چای در قاره آمریکا و تنها کشور آمریکای جنوبی در بین 10 کشور برتر تولیدکننده چای است.

چای در آرژانتین از چای سیاه و سبز هیبرید می شود که عمدتاً در استان های Misiones، Corrientes، Formosa، Chaco و Tucuman کشت می شود.

به خصوص آرژانتین به خاطر یربا ماته معروف است که طعمی خاکی و تلخ دارد. Yerba Mate عمدتاً برای مصرف داخلی است.

آرژانتین با نزدیک به 40000 هکتار زمین چای یکی از تامین کنندگان مهم چای در قاره آمریکا است.

نتیجه

امروزه مصرف چای افزایش یافته است. قبل از تعیین اینکه کدام کشور تامین کننده شما خواهد بود، کسب اطلاعات در مورد آنها و کالاهای آنها ضروری است. ده کشور بزرگ تولید کننده چای در سال 2022 گزارشی مفید برای همه توزیع کنندگان چای، واردکنندگان چای و دوستداران چای است.

تولید محتوا توسط: eBgroup

5/5 - (13 امتیاز)

این پست دارای 4 نظر است

  1. مهدی محمدی عارف

    عالی بود،ممنون
    من فکر میکنم در ایران ،اگر واحد مصرف را لیوان در نظر بگیریم،
    روزانه چای بیش از آب خالص مصرف میشود

    1. afshin

      بله سرانه مصرف چای در ایران زیاده

  2. هاشمی

    بهترین و تخصصی ترین و گرانترین چای در ژاپن میباشد که گویا بدلیل نبود اطلاعات دسترس بهترین چای، هیچگونه اشاره نشده است

    1. Salim Aria Noush

      اصولا چای از شرق آسیا آمده و ژاپن هم چای مختص خود را دارد مانند چای ماچا

دیدگاهتان را بنویسید